Menu

Wybierz do menu dowozowego takie potrawy, które najlepiej smakują w domowym zaciszu.

Podkreśl korzystny wpływ Twoich dań na odporność

  • Zastanów się, które dania mogą zwiększać odporność organizmu i umieść je w jednej grupie na samym początku menu — najlepiej dodając atrakcyjny nagłówek, na przykład: „Wzmocnij swoją odporność”.
  • W opisie dań menu na dowóz wymień te cechy, które decydują o ich dobroczynnym wpływie na układ odpornościowy.
  • Następnie wypromuj swoje wzmacniające odporność menu we współpracy z platformami dostawy posiłków. 

Zachęć klientów promocyjnymi zestawami

Klienci lubią atrakcyjne cenowo oferty, a w tej kategorii dominują zestawy promocyjne. Co więcej, ułatwiają one podejmowanie decyzji — klient otrzymuje gotową propozycję dania, napoju i dodatku zamiast wybierać je pojedynczo i w wyższej cenie.

Pamiętaj, aby wśród zestawów znalazły się propozycje dla grup różnej wielkości. Złotą zasadą tworzenia menu na dowóz jest ułatwianie decyzji. Chcemy, aby klient jak najszybciej przeszedł od wyboru dań do złożenia zamówienia, bez sprawdzania menu konkurencji.

Warto zaproponować co najmniej:

  • Zestawy dla jednej osoby
  • Zestawy dla dwóch osób
  • Duże zestawy rodzinne dla 4–6 osób

Propozycje zdrowych i pożywnych posiłków na dowóz

Wszystkie z poniższych propozycji najlepiej komponują się z białym lub brązowym ryżem.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza