Menu
+

Wołowina

Sos

  • Pasta Gochujang 80 g
  • Ocet ryżowy 50 ml
  • Czosnek 20 g

Dodatki, podanie

  • Jajka, sadzone 10 szt
  • Marchew, paski 200 g
  • Kapusta czerwona, paski (z octem i cukrem) 200 g
  • Wodorosty 300 g
  • Kiełki fasoli 200 g
  • Grzyby suszone shitake, zmarynowane w Ketjap Manis 200 g
  • Ryż, ugotowany 700 g
  1. Wołowina

    • Wołowinę zamarynuj w skrobi ziemniaczanej, Esencji i białkach jaj kurzych. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
    • Obgotuj mięso we wrzącej wodzie.
  2. Sos

    • Połącz pastę chili ze słodkim sosem sojowym i octem ryżowym oraz dodaj pokrojony czosnek.
  3. Dodatki, podanie

    • Do miseczki przełóż ciepły ryż i pozostałe dodatki.
    • Podawaj z wcześniej przygotowanym sosem.