+

Mięso

  • Policzki wieprzowe 1.7 kg
  • Sól 30 g
  • Cukier 10 g
  • Woda 2.5 l

Wywar

  • Woda 2 l
  • Cebula 100 g
  • Marchew 80 g
  • Pietruszka 50 g
  • Seler 50 g
  • Ziele angielskie 5 cu
  • Liść laurowy 3 cu

Sos dijonnaise

Podanie

  • Gnocchi 1.8 kg
  • Bukiet zielonych warzyw (brokuł, cukinia, groszek) 2 kg
  1. Mięso

    • Oczyszczone policzki wieprzowe zamarynuj w solance na minimum 12 godzin. Następnie opłucz je z solanki.
  2. Wywar

    • Ugotuj wywar warzywny, włóż do niego policzki i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
    • Ugotowane policzki wyjmij z wywaru i odstaw.
  3. Sos dijonnaise

    • Wywar przecedź, połącz z Sosem białym i pozostałymi składnikami. Gotuj przez chwilę i dopraw do smaku.
  4. Podanie

    • Policzki wieprzowe podawaj w kremowym sosie dijonnaise z gnocchi i zielonymi warzywami.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto