+

Mięso

  • Filet z kurczaka 1200 g
  • Sól 2 g
  • Pomidory suszone z oliwy 200 g

Warzywa

  • Fasolka szparagowa, mrożona 1200 g

Sos

  • Pieczarki 150 g
  • Wino białe wytrawne 50 ml
  • Sól, pieprsz czarny do smaku
  • Cebula 100 g
  • Boczek wędzony, parzony 50 g

Podanie

  • Natka pietruszki 5 g
  1. Mięso

    • Piersi z kurczaka pokrój na 20 kawałków, dopraw solą i pieprzem, nadziej suszonymi pomidorami.
    • Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi Profi, ułóż filety i z góry również cienko spryskaj Ramą Combi Profi.
    • Piec rozgrzej do 190⁰C, wstaw filety i piecz około 10 - 12 minut.
  2. Warzywa

    • Zamrożoną fasolkę wysyp na gastronorme, posyp Aroma mixem i paruj w piecu przez około 3-4 minuty.
  3. Sos

    • Pokrojony boczek krótko zasmażaj na Ramie Culinesse, dodaj cebulę i zeszklij, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i zasmażaj.
    • Następnie dodaj wino i krótko redukuj, dodaj Ramę Cremefine i krótko duś.
  4. Podanie

    • Ułóż fasolkę i wyporcjowanego kurczaka na gastronormie, delikatnie polej sosem i posyp pietruszką.
+