Zupa krewetkowa Tom Yum
Czerwona pasta curry Knorr zawiera niezbędne składniki potrzebne do przygotowania tej zupy: trawę cytrynową, galangal czy kafir, co znacznie ułatwia uzyskanie właściwego smaku.

Składniki
Zupa
-
Woda 2.8 l
-
Liście kafiru 6.0 cu
-
Grzybki słomkowe/strawne 500 g
-
Krewetki 16/20 (oczyszczone) 750.0 g
-
Pomidorki koktajlowe 250.0 g
-
Limonka 2.0 cu
-
Sos rybny
-
Kolendra świeża do dekoracji
-
Zupa
- Zagotuj wodę z czerwoną pastą curry, fondem z owoców morza i liśćmi kafiru.
- Całość gotuj przez chwilę, następnie dodaj pokrojone grzybki, krewetki i pomidory.
- Zupę dopraw wyciśniętym sokiem z limonki oraz sosem rybnym. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą.