+

Zupa

Podanie

  • Chleb żytni20 kromek
  • Ser Parmezan 100 g
  1. Zupa

    • Fasolę wypłucz i namocz dzień wcześniej w 1 l wody, ugotuj w tej samej wodzie.
    • Połowę fasoli zmiksuj na purée.
    • Cebulę pokrój w dużą kostkę, czosnek posiekaj i wraz z cebulą zeszklij na oliwie, następnie dodaj pokrojone w półplastry marchew, seler i por, całość chwilę zasmażaj.
    • Następnie wlej pozostałe 2 l wody, dodaj esencję bulionu warzywnego i zagotuj, dodaj pokrojone ziemniaki i kapustę.
    • Gdy warzywa będą miękkie, dodaj purée z fasoli, rozgniecione pomidory Pelati
    i drugą część ugotowanej fasoli.
    • Całość zagotuj i dopraw do smaku.
  2. Podanie

    • Zupę podawaj w miseczkach, przekładaj kromkami chleba, posyp startym parmezanem.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.