+

Zupa

  • Buraki pieczone, obrane 1000 g
  • Woda 500 ml
  • Oliwa 40 ml
  • Szalotka 80 g
  • Jabłko obrane, kostka 150 g
  • Miód 30 g
  • Czerwone wino wytrawne 50 ml
  • Ocet winny czerwony 20 ml
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny do smaku

Pianka

  1. Zupa

    • Barszcz czerwony wymieszaj z gorącą, przegotowaną wodą.
    • Buraki pokrój, zmiksuj na gładkie puree i połącz z barszczem.
    • Na oliwie zeszklij szalotkę, dodaj jabłka, miód, podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
    • Wlej wino i ocet. Całość redukuj przez chwilę, zmiksuj na puree i dodaj do kremu z buraków.
    • Na koniec dopraw do smaku.
  2. Pianka

    • Mascarpone wymieszaj z Ramą Cremefine Fraiche i Primerbą bazyliową. Przełóż do butelki – dyspenser.
  3. Podanie

    • Krem z buraków wyporcjuj i udekoruj pianką.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.