+

Zupa dyniowa

Podanie

  1. Zupa dyniowa

    • Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Szalotkę, marchew i czosnek obrać, pokroić i zeszklić w wyższym garnku na Ramie Culinesse, na końcu dodając curry .
    • Następnie dodać pokrojoną dynię i brzoskwinie, zalać połową wody i dusić pod przykryciem, wraz Fondem z owoców morza.
    • Gdy dynia będzie miękka, zmiksować ją na gładkie purée, dodać mleko kokosowe, resztę wody, sok z limonki i zagotować.
    • Następnie zestawić z palnika, dodać pokrojone zimne masło i mieszać do rozpuszczenia.
    • Całość doprawić do smaku według uznania.
  2. Podanie

    • Na porcję kremu nałóż Ramę 24%, dekoruj marchewką pokrojoną metodą julienne, a następnie zeszkloną oraz chili pokrojoną bardzo cienko.
    • Udekoruj ziołami (najlepiej świeżą kolendrą).

+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.