+

Zupa dyniowa

Podanie

  • Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 100.0 ml
  • Marchew 100.0 g
  • Papryka chili świeża 1.0 cu
  • Świeże zielone zioła do dekoracji
  1. Zupa dyniowa

    • Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Szalotkę, marchew i czosnek obrać, pokroić i zeszklić w wyższym garnku na Ramie Culinesse, na końcu dodając curry .
    • Następnie dodać pokrojoną dynię i brzoskwinie, zalać połową wody i dusić pod przykryciem, wraz Fondem z owoców morza.
    • Gdy dynia będzie miękka, zmiksować ją na gładkie purée, dodać mleko kokosowe, resztę wody, sok z limonki i zagotować.
    • Następnie zestawić z palnika, dodać pokrojone zimne masło i mieszać do rozpuszczenia.
    • Całość doprawić do smaku według uznania.
  2. Podanie

    • Na porcję kremu nałóż Ramę 24%, dekoruj marchewką pokrojoną metodą julienne, a następnie zeszkloną oraz chili pokrojoną bardzo cienko.
    • Udekoruj ziołami (najlepiej świeżą kolendrą).