Menu na październik
- 
                
                
Wybierz interesujące Cię święto 13.10 Dzień Jaja 20.10 Dzień Szefa Kuchni 25.10 Dzień Makaronu 31.10 Halloween  
- 
        
        
                Przegrzebki, kaszanka z przepiórczym jajkiem, mus z kalafiora
Nieszablonowe połączenie kaszanki z przepiórczym jajem jest wynikiem nowoczesnego połączenia kuchni polskiej z francuską.
 - 
        
        
                Bagietka z kaszanką / salsa jabłkowa
@MarcinSzachowiczUFS
 - 
        
        
                Wegetariańska frittata ze szpinakiem i mozzarellą
Po usmażeniu Twoja frittata może być jeszcze bardziej puszysta – jeżeli białka jaj ubijesz osobno i dodasz na końcu do całości,...
 
Zupy:
- 
        
        
                Krem z pieczonych ziemniaków
Autorski pomysł Rafała Godziemskiego na proste assiette z ziemniaków, podane w jednym daniu. Nie ścięte żółtka lekko zagęszczaj...
 - 
        
        
                Zupa Ramen z dwoma rodzajami mięsa i płynnym jajkiem
Ramen to jedno z najbardziej popularnych dań w Japonii – pożywna porcja wywaru wieprzowego z makaronem, mięsem lub owocami morz...
 - 
        
        
                Zupa szczawiowa / puree ziemniaczane / jajko / boczek
 
Sałatki:
Dania główne:
- 
        
        
                Burger wołowy z karmelizowaną pietruszką
Burger wołowy to symbol street foodu, podaj go z karmelizowaną pietruszką i zaskocz swoich gości!
 - 
        
        
                Tortilla z chorizo, fasolą, pomidorami, papryką, awokado i sadzonym jajkiem
 - 
        
        
                Smażony makaron Bami Goreng
Bami Goreng to tradycyjne danie indonezyjskie: makaron z dodatkami (najczęściej makaron, kurczak i chrupiące warzywa). Proste w...
 
Desery:
Zupy:
Sałatki:
- 
        
        
                Sałatka z udkiem z kaczki / marynowana kalarepa / mix sałat z sosem vinaigrette
 - 
        
        
                Sałatka z piklowanej żółtej i zielonej cukinii / sos vinaigrette
Sałatka z piklowanej żółtej i zielonej cukinii / sos vinaigrette
 - 
        
        
                Orientalna sałatka z mango/ frytowany Jak Kurczak/ sos słodko-pikantny
Orientalna sałatka z mango/ frytowany Jak Kurczak/ sos słodko-pikantny
 
Dania główne:
Desery:
Azjatyckie:
- 
        
        
                Wegetariańskie spring rolls z warzywami w pikantnym sosie z mango
Ciasto na Spring Rolls zwijaj od narożnika, a w połowie zwijania – narożniki połącz do środka. Krawędzie posmaruj wodą wymiesza...
 - 
        
        
                Udon z tofu w bulionie Miso z dashi na bazie pasty Marmite
„Gdy gotujemy bez mięsa, wiele osób obawia się, że całość wyjdzie bez smaku. Dlatego ważne, aby wszystkie te dania miały wspan...
 - 
        
        
                Sałatka koreańska
 
- 
        
        
                Wołowina Teriyaki zielone warzywa / pszenny makaron
 - 
        
        
                Glazurowana kaczka na smażonym makaronie z warzywami
Użyta technika wolnego gotowania w tłuszczu powoduje, że mięso zachowuje wyjątkową soczystość, a glazura nadaje mu apetyczny po...
 - 
        
        
                Pad Thai – orientalny makaron z krewetkami
Pad Thai to tradycyjne tajskie danie o słodko-pikantnym smaku, przyrządzane z makaronu smażonego z jajkiem, podawane ze świeżym...
 
Włoskie:
Wyjątkowe:
- 
        
        
                Libańska sałatka Tabbouleh z grillowanym łososiem
Łosoś będzie chrupiący, gdy przed smażeniem pozostawisz rybę w lodówce skórą do góry, celem obeschnięcia.
 - 
        
        
                Pierś z kurczaka / pappardelle z chorizo w sosie pomidorowym
 - 
        
        
                Tortellini ze szpinakiem i sandaczem w sosie cytrynowym
Konsystencja sosu powinna być dobrana do kształtu makaronu. Tortellini serwuj z kremowymi, gęstszymi sosami.
 
- 
        
        
                Policzki wieprzowe w sosie velouté z bobem i sakiewkami
Do przygotowania policzków zalecamy użyć garnka ciśnieniowego. Umożliwi on szybkie gotowanie w niewielkiej ilości wywaru, który...
 - 
        
        
                Tortellini z szafranem/ groszkowe puree
 - 
        
        
                Pierożki ananasowe z mascarpone i marakuja
Pierożki z ananasa wpisują się w trend lekkich, dietetycznych deserów.
 
Przystawki:
Zupy:
- 
        
        
                Krem z buraków
Alternatywny sposób na tradycyjny, polski barszcz. Pieczony, a nie gotowany burak zapewni daniu właściwy kolor i smak.
 - 
        
        
                Wegetariański krem ze skarmelizowanych pomidorów, bazylii i mascarpone
Karmelizowanie pomidorów sprawi, że będą mniej kwaśne, a mascarpone doskonale zagęści krem i doda potrawie szlachetności.
 - 
        
        
                Zupa Azteca z nachos, cheddarem i kwaśną śmietaną
Dodatek kwaśnej śmietany zbalansuje ostry smak zupy.
 
Sałatki:
Dania główne:
- 
        
        
                Duszona goleń wołowa w sosie śliwkowym z confitowanymi fondantami i szparagami
Kuchnia śródziemnomorska z domieszką polskiej, danie to jest ciekawą propozycją zarówno na bufety jak i a’la carte.
 - 
        
        
                Rostbef pieczony w niskiej temperaturze, podawany na ziemniakach z rozmarynem i sosem bearnaise
Sos bearnaise to klasyka kuchni francuskiej, wariacja słynnego sosu holenderskiego idealna do delikatnych mięs pieczonych.
 - 
        
        
                Dorsz w bekonie podany na caponacie
Śródziemnomorski sposób na dorsza.
 
Desery: