+

Sos

  • Woda 1 l
  • Żółtka 20 cu
  • Gałka muszkatołowa 10 g
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Ser Parmezan 80 g

Wykończenie

  • Boczek pancetta 300 g
  • Rukola 80 g
  • Świeży pieprz czarny z młynka do posypania
  1. Sos

    • Do naczynia wlej wodę, dodaj sos do spaghetti Carbonara, żółtka, gałkę i trochę soli, całość wymieszaj rózgą. • Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 31% i połowę parmezanu, ponownie wymieszaj.
  2. Wykończenie

    • Makaron ugotuj al dente. • Na patelni zasmaż pokrojony boczek, dodaj ugotowany makaron, wlej przygotowany sos i mieszając, zagotuj. • Nałóż porcję na talerz, posyp listkami z reszty parmezanu i rukolą oraz świeżo zmielonym pieprzem.