Panna cotta czekoladowa | Unilever Food Solutions
+

Deser

  • Czekolada gorzka 100 g
  • Mleko 500 ml
  • Rama Cremefine Profi Wielofunkcyjna (31%) 1 l 500 ml

Podanie

  • Maliny 100 g
  • Borówki 100 g
  • Truskawki 100 g
  • Jeżyny 100 g
  1. Deser

    • Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej, dodaj trochę gorącego mleka i wymieszaj na jednolitą masę.
    • Mleko zagotuj i odstaw, dodaj Panna Cottę i wymieszaj, dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie dokładnie wymieszaj.
    • Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 31%, wymieszaj i przelej do jednoporcyjnych naczyń silikonowych.
    • Odstaw do wystygnięcia.
  2. Podanie

    • Porcję panna cotty wyłóż na talerz, podawaj ze świeżymi owocami i polewą z owoców leśnych.