Panna cotta czekoladowa
Prosty i szybki deser, którego smak można wzbogacić chilli lub ulubionym likierem.

Składniki
Deser
-
Czekolada gorzka 100 g
-
Mleko 500 ml
-
Rama Cremefine Profi Wielofunkcyjna (31%) 1 l 500 ml
Podanie
-
Maliny 100 g
-
Borówki 100 g
-
Truskawki 100 g
-
Jeżyny 100 g
-
Deser
- Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej, dodaj trochę gorącego mleka i wymieszaj na jednolitą masę.
- Mleko zagotuj i odstaw, dodaj Panna Cottę i wymieszaj, dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie dokładnie wymieszaj.
- Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 31%, wymieszaj i przelej do jednoporcyjnych naczyń silikonowych.
- Odstaw do wystygnięcia.
-
Podanie
- Porcję panna cotty wyłóż na talerz, podawaj ze świeżymi owocami i polewą z owoców leśnych.