+

Wykonanie

Podanie

  • Szczypiorek do dekoracji
  • Orzeszki do dekoracji
  1. Wykonanie

    • Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek, a po chwili dodaj roztrzepane jaja. Smaż na dużym ogniu tak, by jaja się ścięły.
    • Krewetki przekrój na pół, dodaj do podsmażonych składników, dopraw sosem rybnym i sosem Sambal Manis.
    • W międzyczasie przygotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta i połącz z pozostałymi składnikami.
    • Orzeszki posiekaj i zrumień na suchej patelni.
    • Podsmażony makaron wzbogać orzeszkami, kiełkami fasoli i grubo pokrojoną kolendrą.
    • Dopraw do smaku sokiem z limonki i płatkami ostrej papryki.
  2. Podanie

    • Potrawę przełóż na talerz, udekoruj szczypiorkiem i zrumienionymi orzeszkami.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.