+

Sandacz

Sos

Tortellini

  • Tortellini ze szpinakiem, mrożone 2 kg
  • Szpinak 200 g

Podanie

  • Cytryna 200 g
  • Cukier
  • Pomidorki koktajlowe 500 g
  • Pieprz, świeżo mielony
  1. Sandacz

    • Filety podziel na 10 równych części, przypraw marynatą i usmaż.

  2. Sos

    • Szalotkę delikatnie zeszklij na tłuszczu. W gorącej wodzie rozprowadź sos cytrynowo-maślany, zagotuj, dodaj Ramę 31%, odstaw i przypraw solą do smaku.


  3. Tortellini

    • W osolonej wodzie ugotuj pierożki tortellini, odcedź (pozostaw wodę z gotowania pierożków) i wymieszaj z oczyszczonym szpinakiem. Całość połącz z sosem cytrynowym i delikatnie podgrzej.
    • Jeśli będzie taka potrzeba, dodaj odrobinę wody z gotowania pierożków.
  4. Podanie

    • Cytryny obierz, wytnij filety i delikatnie skarmelizuj na patelni z odrobiną cukru.
    • Pomidorki przekrój i przypraw świeżo mielonym pieprzem, a następnie upiecz w piecu.
    • Tortellini podawaj z sosem i szpinakiem na głębokim talerzu.
    • Udekoruj filecikami z cytryny i cząstkami pomidora. Na górze połóż sandacza.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto