Plating
Zachwyć gości aranżacją swoich potraw!
-
Dekoracje dania na talerzu – jakie produkty wykorzystać?
Wszyscy pamiętamy kwiatki z plasterków marchewki – na całe szczęście te czasy już minęły. Dziś sztuka prezentowania dań rozwija...
-
Plating w wegetariańskiej kuchni, czyli jak serwować dania bez mięsa?
W 2022 roku nie można już ignorować faktu, że dania wegetariańskie i wegańskie stały się pełnoprawną częścią kart restauracji. ...
-
Grillowane warzywa w słodkiej glazurze z sezamem (wegetariańskie)
Ważne, żeby użyć skrobi kukurydzianej (a nie np. ziemniaczanej), wtedy glazura utrzymuje swoją konsystencję i nie rozwodni się.
-
Wybór talerza to podstawa platingu
Okrągłe białe talerze to klasyka, z której wiele restauracji nie zrezygnuje. Nie zawsze jednak chcemy być tradycjonalistami –...
-
Schab z demi-glace warzywnym i sałatką ziemniaczaną z ogórkiem
Sposób na idealny, soczysty schab. Połączenie z sosem pieczeniowym z warzyw sprawi, że to klasyczne danie zachwyci każde podnie...
-
-
Plating deserów – dekorowanie i podanie
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiPo pełnym posiłku w restauracji, nadchodzi czas na deser. Goście oczekują czegoś niewielkiego, lekkiego i świeżego, co potwierdzi ich dotychczasowe doświadczenie kulinarne i da się zapamiętać na długo. Dlatego nie tylko smak jest ważny, ale też dekoracje deserów i sposób podania.
-
Oryginalne sposoby na podanie zupy
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiPrezentacja zupy ma ogromne znaczenie. Nie wszystkie z nich są wizualnie atrakcyjne same w sobie, dlatego wymagają opracowania oryginalnego sposobu podania. Oto kilka podpowiedzi naszych Szefów Kuchni, jak serwować zupy, by podbiły serca gości.
-
Podstawy aranżacji i dekoracji talerza
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiOdpowiednio zaprezentuj swoje danie i zrób wrażenie na gościach.
-
Dekoracje dania na talerzu – jakie produkty wykorzystać?
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiWszyscy pamiętamy kwiatki z plasterków marchewki – na całe szczęście te czasy już minęły. Dziś sztuka prezentowania dań rozwija się, a od szefów kuchni wymaga się ogromnej kreatywności. Jakich składników można użyć, aby podkreślić charakter dania?
-
Wybór talerza to podstawa platingu
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiOkrągłe białe talerze to klasyka, z której wiele restauracji nie zrezygnuje. Nie zawsze jednak chcemy być tradycjonalistami – i myślimy o tym, aby podawać potrawy w zaskakujący sposób. W kreatywnym platingu wybór talerza odgrywa niezwykle istotną rolę.
-
Prezentacja dań z makaronem
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiNiewiele jest osób, które nie uwielbiają smaku dobrze przygotowanego makaronu. Nie zawsze jednak łatwo podać makaron w oryginalny i ciekawy wizualnie sposób. Oto kilka podpowiedzi, jak skomponować talerz z makaronem, który zachwyci gości.
-
Plating w wegetariańskiej kuchni, czyli jak serwować dania bez mięsa?
Plating: porady na temat dekoracji i prezentacji dań w restauracjiW 2022 roku nie można już ignorować faktu, że dania wegetariańskie i wegańskie stały się pełnoprawną częścią kart restauracji. Goście oczekują, że będą nie tylko równie pełne w smaku, co dania mięsne, ale też estetycznie podane. W jaki sposób serwować potrawy bez mięsa, by spełnić ich oczekiwania?
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności