Menu
  • Mięso ze strusia – charakterystyka i przyrządzenie

    Mięso ze strusia – charakterystyka i przyrządzenie

    Gotowanie i potrawy z drobiu: przepisy i wskazówki dla kucharzy

    Mięso strusie nieśmiało pojawia się na naszych stołach i w naszych kartach. Raczej niedostępne dla gości do przygotowania w domu, może stanowić dla nich interesującą nowość i przyciągnąć poszukiwaczy niecodziennych smaków.

  • Sposoby przygotowania potraw z podrobów

    Sposoby przygotowania potraw z podrobów

    Gotowanie i potrawy z drobiu: przepisy i wskazówki dla kucharzy

    Kilkanaście lat temu owoce morza, steki i pieczenie całkowicie zastąpiły potrawy z podrobów. Dziś zauważa się powrót tradycji w kuchni i coraz częstsze wykorzystywanie ich w daniach na zimno i gorąco. Rosnąca popularność wynika z dobrego smaku i przystępnych cen, co jest szczególnie ważne w obecnych czasach, gdy poszukujemy oszczędności. Jednak żeby wydobyć z nich to, co najlepsze, trzeba wiedzieć, jakich podrobów warto używać, oraz poznać najważniejsze techniki ich obróbki.

    Przeczytaj artykuł
  • Menu z kaczką w roli głównej

    Menu z kaczką w roli głównej

    Gotowanie i potrawy z drobiu: przepisy i wskazówki dla kucharzy

    Figi, pomarańcze, śliwki, rodzynki, rozmaryn to tylko niektóre z dodatków i przypraw, które doskonale komponują się ze szlachetnym mięsem kaczki. Jak przygotować kaczkę tak, aby zachwycić podniebienia swoich gości?

    Przeczytaj artykuł
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu