Pomysły na drób
Zaskocz gości niezwykłymi propozycjami dań drobiowych.
-
Czy warto wykorzystywać podroby?
Warto! Bazując na podrobach można przygotować wspaniałe danie o wyrafinowanym smaku. Zainspiruj się, zaskocz swoich gości wykwi...
-
Trybowanie kurczaka i kaczki
Wszystko co musisz wiedzieć o przygotowaniu kaczki i kurczaka.
-
Zobacz produkt
Rosół z kury Knorr Professional 1 kg
Dowiedz się więcej
-
Mięso ze strusia – charakterystyka i przyrządzenie
Gotowanie i potrawy z drobiu: przepisy i wskazówki dla kucharzyMięso strusie nieśmiało pojawia się na naszych stołach i w naszych kartach. Raczej niedostępne dla gości do przygotowania w domu, może stanowić dla nich interesującą nowość i przyciągnąć poszukiwaczy niecodziennych smaków.
-
Sposoby przygotowania potraw z podrobów
Gotowanie i potrawy z drobiu: przepisy i wskazówki dla kucharzyKilkanaście lat temu owoce morza, steki i pieczenie całkowicie zastąpiły potrawy z podrobów. Dziś zauważa się powrót tradycji w kuchni i coraz częstsze wykorzystywanie ich w daniach na zimno i gorąco. Rosnąca popularność wynika z dobrego smaku i przystępnych cen, co jest szczególnie ważne w obecnych czasach, gdy poszukujemy oszczędności. Jednak żeby wydobyć z nich to, co najlepsze, trzeba wiedzieć, jakich podrobów warto używać, oraz poznać najważniejsze techniki ich obróbki.
-
Menu z kaczką w roli głównej
Gotowanie i potrawy z drobiu: przepisy i wskazówki dla kucharzyFigi, pomarańcze, śliwki, rodzynki, rozmaryn to tylko niektóre z dodatków i przypraw, które doskonale komponują się ze szlachetnym mięsem kaczki. Jak przygotować kaczkę tak, aby zachwycić podniebienia swoich gości?