Menu

Świetnie oddają to słowa Marco Pierre White’a: „wielcy szefowie kuchni rodzą się z pewności siebie, a wspaniałe potrawy powstają z wyrachowania”.  A dania makaronowe to jeden ze sposobów, aby w bezpieczny sposób zwiększać zyski. I to na wiele sposobów.

Food cost. Dania makaronowe są niskokosztowe. Dzięki nim, możesz balansować droższe produkty i utrzymać food cost na pożądanym poziomie. Zamawiając większe opakowania, a także współpracując z dostawcą, możesz dodatkowo wynegocjować dobre ceny. Dotyczy to nie tylko makaronów, ale także innych produktów. Niskokosztowe dania makaronowe są pomocne szczególnie w wolniejszych miesiącach. 

Oszczędność czasu i energii. Dostępne w bardzo dobrej jakości makarony suche to znakomita okazja, aby zaoferować w menu potrawy nie tylko smaczne, ale także proste do przyrządzenia. Stosując zasadę mise and place, większość rzeczy przygotowujesz przed serwisem. Mając na pasie jedynie za zadanie ugotowanie pasty oraz podgrzanie sosu, będziesz mógł w godzinach szczytowych wykonać większą liczbę coverów i generować większe zyski w restauracji.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza