+

Gotowane szparagi

  • Szparagi białe, obrane 500 g
  • Szparagi zielone, obrane 500 g
  • Sól do smaku
  • Cukier do smaku

Makaron

Jajo w koszulce

  • Ocet jabłkowy do zakwaszenia
  • Jaja 10 szt

Podanie

  • Ser Parmezan tarty 100 g
  • Mikroczosnek do dekoracji
  • Kiełki groszku do dekoracji
  1. Gotowane szparagi

    • Szparagi ugotuj w osolonej wodzie z odrobiną cukru i soli.
    • Zahartuj zimną wodą i pokrój w dowolny sposób.
    • Pozostaw wodę z gotowania szparagów.
  2. Makaron

    • Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
    • Oliwę wymieszaj z Primerbą czerwone pesto i połącz z ugotowanym, odcedzonym makaronem.
    • Dodaj szparagi i delikatnie podgrzej. Całość możesz podlać wodą ze szparagów.
  3. Jajo w koszulce

    • Zagotuj wodę, zakwaś octem jabłkowym.
    • Delikatnie wbijaj pojedynczo jaja do zakwaszonej wody.
    • Gotuj przez chwilę, tak aby żółtko pozostało płynne.
  4. Podanie

    • Makaron Tagliarini rossi ze szparagami podawaj na głębokim talerzu, a jajo w koszulce połóż na górze.
    • Udekoruj grubo tartym parmezanem, kiełkami groszku i mikroczosnkiem.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.