Menu
+

Klopsiki

  • Mięso mielone z łopatki wieprzowej 700 g
  • Zimna woda 300 ml

Sos

  • Cebula, kostka 60 g
  • Woda 700 ml
  • Włoszczyzna pokrojona w paski 150 g
  • Kumin do smaku
  • Pieprz czarny mielony do smaku
  • Pietruszka zielona 5 g
  • Surówka z białej kapusty 1000 g
  1. Klopsiki

    • Mięso połącz z bazą i zimną wodą.Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
    • Ponownie wymieszaj i uformuj 30 klopsików.
    • Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi, ułóż klopsiki i z góry ponownie cienko spryskaj Ramą.Wstaw do piecanagrzanego do temp. 190⁰C na 10 minut.
  2. Sos

    • Cebulę zeszklij na Ramie, wlej wodę, wsyp sos Napoli, wymieszaj i zagotuj.
    • Następnie dodaj pomidory i włoszczyznę. Sos gotuj przez chwilę, dopraw i odstaw.
    • Klopsiki podawaj na makaronie z sosem Napoli i surówką z białej kapusty.