+

Klopsiki

Sos

  1. Klopsiki

    • Mięso połącz z bazą i zimną wodą.Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
    • Ponownie wymieszaj i uformuj 30 klopsików.
    • Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi, ułóż klopsiki i z góry ponownie cienko spryskaj Ramą.Wstaw do piecanagrzanego do temp. 190⁰C na 10 minut.
  2. Sos

    • Cebulę zeszklij na Ramie, wlej wodę, wsyp sos Napoli, wymieszaj i zagotuj.
    • Następnie dodaj pomidory i włoszczyznę. Sos gotuj przez chwilę, dopraw i odstaw.
    • Klopsiki podawaj na makaronie z sosem Napoli i surówką z białej kapusty.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.