Spaghetti Napoli z klopsikami mięsnymi
Klopsiki podawaj na makaronie z sosem Napoli i surówką z białej kapusty.

Składniki
Klopsiki
-
Mięso mielone z łopatki wieprzowej 700 g
-
Zimna woda 300 ml
Sos
-
Cebula, kostka 60 g
-
Woda 700 ml
-
Włoszczyzna pokrojona w paski 150 g
-
Kumin do smaku
-
Pieprz czarny mielony do smaku
-
Pietruszka zielona 5 g
-
Surówka z białej kapusty 1000 g
Przygotowanie
-
Klopsiki
- Mięso połącz z bazą i zimną wodą.Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
- Ponownie wymieszaj i uformuj 30 klopsików.
- Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi, ułóż klopsiki i z góry ponownie cienko spryskaj Ramą.Wstaw do piecanagrzanego do temp. 190⁰C na 10 minut.
-
Sos
- Cebulę zeszklij na Ramie, wlej wodę, wsyp sos Napoli, wymieszaj i zagotuj.
- Następnie dodaj pomidory i włoszczyznę. Sos gotuj przez chwilę, dopraw i odstaw.
- Klopsiki podawaj na makaronie z sosem Napoli i surówką z białej kapusty.