Menu

Składniki

+

Gołąbki

Puree z pietruszki

  • Pietruszka korzeń 1.0 kg
  • Mleko 1.0 l
  • Masło 50.0 g
  • Sól

Dymny sos z pomidorów

Olej z lubczyka infuzowany

  • Olej 100.0 ml
  • Lubczyk 30.0 g

Podanie

  • Kiełki ziół mix

Na koniec przygotowywania farszu na gołąbki dodałem Esencję bulionu grzybowego Knorr Professional i krótko podgrzałem. Dzięki temu  farsz zyskał szlachetny, głęboki smak leśnych grzybów.

...

Przygotowanie

  1. Gołąbki

    • Soczewicę ugotuj i połowę zmiksuj na puree. Kaszę ugotuj. 
    • Cebulę zeszklij z czosnkiem. Dodaj boczniaki i smaż przez chwilę. Dodaj marchewki i cukinię. Całość razem zasmaż. 
    • Do warzyw dodaj soczewicę, kaszę i natkę. Wymieszaj i dopraw Esencją bulionu grzybowego, solą i pieprzem. 
    • Na zblanszowane liście kapusty nałóż farsz i zawiń w okrągłe gołąbki. Ułóż na blachę G/N i zalej do połowy gorącym Rosołem jarzynowym. Zapiecz w piecu.
  2. Puree z pietruszki

    • Pietruszkę ugotuj w mleku i zmiksuj na gładkie puree z dodatkiem masła. Dopraw. 
  3. Dymny sos z pomidorów

    • Szalotkę zeszklij z czosnkiem. Dodaj Tomato Pronto i chwilę gotuj. Na koniec dodaj Esencję Dymną i dopraw.
  4. Olej z lubczyka infuzowany

    • Lubczyk zblanszuj, zahartuj i odciśnij wodę. Posiekaj i zmiksuj z olejem. Przecedź. 
  5. Podanie

    • Poszczególne elementy dania układaj na talerzu i dekoruj.  
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza