Menu

Składniki

+

Sznycel

Panierka

  • Mąka 40.0 g
  • Jaja 2.0 szt.
  • Panko 150.0 g

Sałatka z młodych ziemniaków

Podanie

  • Koperek świeży, gałązki
  • Kiełki ziół mix

Po wyjęciu i obtarciu mięsa z maślanki, posyp je z dwóch stron Delikatem Przyprawą do drobiu Knorr Professional dla uzyskania ciekawszego, bardziej wyrazistego smaku.

...

Przygotowanie

  1. Sznycel

    • Filety lekko rozbij. Maślankę wymieszaj z solą i włóż do niej kurczaka. Odstaw na min. 2 godz.
    • Wyjmij filety z maślanki i osusz je papierowym ręcznikiem. Posyp je Delikatem. Opanieruj i usmaż.
  2. Panierka


  3. Sałatka z młodych ziemniaków

    • Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na parze. Przekrój je na połówki.
    • Cebulę pokrój w cząstki i wymieszaj z solą, cukrem i octem. Odstaw na 1 godz.
    • Majonez wymieszaj ze śmietaną, twarożkiem, Esencją Cytrusową i szczypiorkiem. Dopraw.
  4. Podanie

    • Poszczególne elementy dania układaj na talerzu. 
    • Dekoruj koperkiem i kiełkami
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza