Wspieramy gastronomię podczas kryzysu | Unilever Food Solutions

Przydatne narzędzia dla Szefów Kuchni i firm gastronomicznych podczas COVID-19

Koronawirus to temat, który w okamgnieniu zmroził i skutecznie sparaliżował cały świat. Skutki pandemii niemal natychmiast dotknęły globalną gospodarkę. Prawdziwe spustoszenie odczuwalne jest również w gastronomii. Koronawirus wymusił na właścicielach restauracji i innych obiektów gastronomicznych, by zamknęli je do odwołania.

Nie oznacza to jednak, że tego potężnego kryzysu w gastronomii nie można zahamować. By ograniczyć rozprzestrzenianie się koronawirusa, ale jednocześnie zadbać o prowadzone przez siebie biznesy, restauratorzy zdecydowali się na to, aby przyrządzane dania, dostarczać klientom w nieco innej formule – z dostawą bądź odbiorem własnym. Możliwość zamawiania jedzenia cieszy się dużą popularnością szczególnie wśród osób, które w dobie nowej rzeczywistości, swoje obowiązki muszą wykonywać zdalnie.

Pracujesz w branży gastronomicznej? Prowadzisz restaurację lub kawiarnię i chcesz wiedzieć jak prowadzić swój biznes w nowych realiach? Koniecznie zapoznaj się z naszą sekcją artykułów, w których znajdziesz wiele cennych porad. Dzięki nim, łatwiej poradzisz sobie z obecną sytuacją, zatroszczysz się o swoich klientów, dostarczając im wyśmienite potrawy wprost do ich domów, jednocześnie realizując założone cele biznesowe.

Wpieramy akcię
PODANO DO DOMU, byśmy już niedługo znowu mogli odwiedzić nasze ulubione restauracje!

Przeczytaj więcej i dołącz do nas!