Menu

TREND DOBRE BIAŁKO akcentuje potrzebę poszerzania diety o białko z różnych źródeł. Nie tylko pozwala to zmniejszyć koszty, ale również sprawia, że dania bardziej służą gościom i są lepsze dla planety. Rozkwit alternatywnych źródeł białka oznacza większą różnorodność podczas planowania menu i nowe okazje do tworzenia dań, które przyciągną kolejnych gości. Korzystanie z roślinnych źródeł białka, takich jak różne rodzaje fasoli, strączki, tofu i „mięso roślinne”, zmniejsza ślad węglowy Twoich dań.

Szef Alex Hall

Szef Alex Hall

„Gdy gotujemy bez mięsa, wiele osób obawia się, że całość wyjdzie bez smaku. Dlatego ważne, aby wszystkie te dania miały wspaniały smak i głęboki, bogaty aromat. Często tak nie jest, dlatego w przypadku dań roślinnych po prostu musimy jeszcze bardziej skupić się na głębi smaku i aromatu”.

Trend Menu Przyszłości: Dobre Białko

Udon z tofu w bulionie Miso z dashi na bazie pasty Marmite

Wielka Brytania

Szef Philip Li

Szef Philip Li

„Chcę mieć możliwość serwowania tradycyjnych dań jak największej grupie gości, również tym rezygnującym ze spożywania mięsa. Musimy dostosować się do ich zmieniających się potrzeb”.

Nowoczesne mapo tofu

Chiny 


Patent Szefa
Zarówno tofu, jak i wegańskie Jak Mielone TVB są wytwarzane z soi, którą zalicza się do składników przyszłości. Jest ona jednym z najzdrowszych i najbardziej zrównoważonych roślinnych źródeł białka.

WYZNACZAJ TRENDY Z NASZYM MENU PRZYSZŁOŚCI

Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, które trendy mogą dodać wartości Twojemu biznesowi w przyszłości? W takim razie nie możesz przegapić naszego raportu!

Pobierz teraz
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza