+

Marynata

  • Oliwa 100 ml
  • Olej 80 ml
  • Czosnek
  • Sambuca 40 ml

Krewetki

  • Krewetki tygrysie, wielkość 8/12 20 szt

Sałatka ananasowa

  • Ananas, obrany 800 g
  • Chili świeże, drobna kostka 1 szt
  • Kolendra świeża 30 g

Majonez cytrusowy

  • Sok z cytryny świeży 1 szt
  • Sok pomarańczowy świeży 50 ml
  1. Marynata

    • Oliwę i olej zmiksuj z fondem z owoców morza.
    • Dodaj drobno posiekany czosnek, żółtą pastę curry i Sambucę. Całość wymieszaj.
  2. Krewetki

    • Krewetki przekrój wzdłuż. Usuń jelito i oczyść głowę krewetki.
    • Wymieszaj krewetki z przygotowaną marynatą, pozostaw na chwilę do zamarynowania izgrilluj.
  3. Sałatka ananasowa

    • Ananasa pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno pokrojoną papryką chilli oraz kolendrą.
    • Przed podanie dopraw Sosem Sunshine Chilli.
  4. Majonez cytrusowy

    • Z umytej cytryny zetrzyj skórkę.
    • Całą otartą cytrynę piecz w temperaturze 180⁰C przez ok. 10-15 minut.
    • Upieczoną cytrynę przetnij na pół i wyciśnij sok.
    • Majonez do dekoracji połącz z sokiem z upieczonej cytryny, otartą skórką i sokiem z pomarańczy.
  5. Podanie

    • Grillowane krewetki podawaj z sałatką ananasową i majonezem cytrusowym.
+