+

Marynata

Krewetki

  • Krewetki tygrysie, wielkość 8/12 20 szt

Sałatka ananasowa

Majonez cytrusowy

  1. Marynata

    • Oliwę i olej zmiksuj z fondem z owoców morza.
    • Dodaj drobno posiekany czosnek, żółtą pastę curry i Sambucę. Całość wymieszaj.
  2. Krewetki

    • Krewetki przekrój wzdłuż. Usuń jelito i oczyść głowę krewetki.
    • Wymieszaj krewetki z przygotowaną marynatą, pozostaw na chwilę do zamarynowania izgrilluj.
  3. Sałatka ananasowa

    • Ananasa pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno pokrojoną papryką chilli oraz kolendrą.
    • Przed podanie dopraw Sosem Sunshine Chilli.
  4. Majonez cytrusowy

    • Z umytej cytryny zetrzyj skórkę.
    • Całą otartą cytrynę piecz w temperaturze 180⁰C przez ok. 10-15 minut.
    • Upieczoną cytrynę przetnij na pół i wyciśnij sok.
    • Majonez do dekoracji połącz z sokiem z upieczonej cytryny, otartą skórką i sokiem z pomarańczy.
  5. Podanie

    • Grillowane krewetki podawaj z sałatką ananasową i majonezem cytrusowym.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto