Menu

TREND DLA CIAŁA, DLA DUCHA ma dodać nam sił witalnych. Jedzenie na rzecz odporności, zdrowia, właściwego rozwoju dzieci oraz tzw. „feel good food”, określane także jako „mood food”, czyli jedzenie, którego zadaniem jest wspieranie naszego mózgu, nastroju, wydajności umysłowej oraz dobrego samopoczucia. Kluczem są różnorodność i równowaga w spożywanych przez nas potrawach. Zapewnimy je, tworząc menu bogate w składniki wzmacniające odporność, przygotowane z użyciem technik, które pozwalają zachować maksimum wartości odżywczych. Nie chodzi już wyłącznie o składniki energetyzujące, takie jak na przykład kofeina, ale przede wszystkim składniki pochodzenia roślinnego, takie jak owoce, warzywa i rośliny strączkowe. Coraz popularniejsze będą zwłaszcza te ostatnie (np. fasola pinto), które są największym źródłem magnezu - minerału, który został powiązany z redukcją stresu i zmęczenia.

Szefowa Thais Gimenez

Szefowa Thais Gimenez

To zdrowy, kolorowy i piękny posiłek, który otula bogactwem smaków i w którym użyto składników od liści do korzeni”.

Trend Menu Przyszłości: Dla Ciała, Dla Ducha

Kremowa moqueca z grillowanymi sercami palmy

Ameryka Południowa

 

Patent Szefowej

Aby stworzyć wegetariańską wersję moqueca, używam różnych zdrowych składników, w tym kurkumy, oliwy z oliwek i marynowanych warzyw – wszystkiego, co dobre dla trawienia.

Szef Carlos Madeira

Szef Carlos Madeira

W zdrowym odżywianiu chodzi o równowagę. Jeśli korzystamy z dobrych metod obróbki, takich jak gotowanie na parze, możemy mieć pewność, że danie będzie niskokaloryczne. Dzięki zaledwie kilku składnikom i odpowiednim technikom można stworzyć danie, które będzie zbilansowane i bogate w smaku”.

Ośmiornica, strzępiel i dorsz w sosie pomidorowo-paprykowym

Portugalia


Patent Szefa
Dorsza przygotowałem metodą confit, ośmiornicę ugotowałem na miękko, a strzępiela udusiłem z przyprawami, aby zachować smak i składniki odżywcze.

Szef Vincent Wattelamne

Szef Vincent Wattelamne

„Metoda obróbki w niskiej temperaturze pozwala na zachowanie wartości odżywczych składników oraz pomaga osiągnąć wyjątkowy smak dania”.

Sola gotowana w niskiej temperaturze z risotto z soczewicy

Francja 

WYZNACZAJ TRENDY Z NASZYM MENU PRZYSZŁOŚCI

Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, które trendy mogą dodać wartości Twojemu biznesowi w przyszłości? W takim razie nie możesz przegapić naszego raportu!

Pobierz teraz
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza