Kuchnia włoska
Kuchnia włoska - powszechnie znana... i wciąż do odkrycia!
-
Owoce morza w kuchni włoskiej
Kuchnia włoska uwielbia się z owocami morza. Jeśli prowadzisz włoską restaurację i nie masz jeszcze pozycji w karcie z owocami morza, jak najszybciej nadrób zaległości!
-
Pomidor to podstawa. Wszystko o gatunkach pomidorów.
Jakie pomidory, taka kuchnia. Włoscy mistrzowie wiedzą, że dobrze dobrana odmiana pomidorów to podstawa udanych dań. Innych pomidorów używają do sałatek, a innych do sosów i przetworów. Kulinarna tradycja zobowiązuje!
-
Kuchnia włoska wg Stefano Cusari
Poznaj smak włoskiej kuchni kosztując potrawy stworzone według przepisów prawdziwego mistrza – Stefano Cusari. Ponad 20 -letnie doświadczenie w pracy na stanowisku szefa kuchni oraz prowadzenie własnej Trattorii da Stella w Kędzierzynie-Koźlu, są najlepszym gwarantem tego, że Stefano naprawdę zna się na tym, co robi.
-
Znaczenie i rodzaje sera w kuchni europejskiej.
Ser to ważny element w niemalże każdej europejskiej kuchni. Jednak dla Włochów, podobnie jak dla innych narodowości z wielowiekową tradycją serowarską, jego znaczenie jest zdecydowanie większe. Dla regionu, z którego pochodzi, ser jest powodem do dumy i ikoną lokalnego smaku.
-
Buonasera Ristorante - wykwintne smaki Italii
W dzisiejszych czasach, każdy z nas może stworzyć swoją "małą Italię" w swoim lokalu, oferując wysmakowane specjały. Zapoznaj się z broszurą, która w tym pomoże! Znajdziesz tam przepisy, służące jako idealne rozwiązanie w restauracjach i nie tylko.
-
Kulinarne wyprawy: Włochy
Każdy z nas sądzi, że o kuchni włoskiej wie wszystko – ale to nie prawda. Czytaj dalej i daj się zaskoczyć!
Polecane przepisy
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni