01:43

1. Wprowadzenie do zarządzania odpadami

W tym filmie poznasz szefa kuchni Richarda Greena, który przedstawi niektóre z najważniejszych skutków i działania, które można podjąć, aby je zmniejszyć.

00:54

2. Jak rozpocząć audyt odpadów

Głównym punktem kontrolnym w kuchni jest audyt odpadów. Dowiedz się, do czego służy audyt odpadów i jak go przeprowadzić we własnej kuchni.

02:24

3. Efektywne kupowanie

Jednym ze sposobów na zmniejszenie ilości odpadów w kuchni są efektywne zakupy. Dowiedz się, dlaczego jest to ważne, i zapoznaj się z kilkoma wskazówkami, jak to zrobić.

02:24

4. Kontrolowanie zapasów i kreowanie menu

Kierownik operacyjny, Santosh Shetty, nauczy Cię korzyści płynących z utrzymywania aktualności menu zgodnie z aktualnymi trendami.

02:22

5. Zarządzanie odpadami przygotowawczymi i planowanie produkcji

Zapoznaj się z kilkoma wskazówkami i sztuczkami, jak najlepiej wykorzystać marnotrawstwo żywności, aby zmniejszyć całkowity koszt marnotrawstwa przygotowawczego.

02:19

6. Zarządzanie odpadami z talerzy

Jak możesz zminimalizować odpady, które zostają z talerzy klientów? Obejrzyj ten film, aby dowiedzieć się więcej.

02:19

7. Zarządzanie odpadami w formie bufetu

Dobrym sposobem na gospodarowanie odpadami w formie bufetu jest nauczenie się prawidłowego szacowania liczby spodziewanych osób. Dowiedz się więcej wskazówek, oglądając ten film.