02:04

1. Wprowadzenie

Szef Dietrich, Gówny Szef Kuchni w Coobs w Johannesburgu przedstawia premiumizację dań - koncepcję zwiększania wartości zupełnie przeciętnego dania i ulepszania ich za pomocą kilku prostych tricków. Eksperymentuj z dwoma daniami - kiełbaski na puree oraz maślanką z kurczakiem i frytkami.

01:25

2. Maślany smażony kurczak - Składniki

Zapoznaj się ze składnikami na pierwsze danie -  maślany smażony kurczak z sosem miodowym i pikantnymi chipsami.

 

02:10

3. Maślany smażony kurczak - przygotowanie cz. 1

Rozpocznij od pokrycia kurczaka mączką z jaj, mąki i bułki tartej, a następnie naucz się klasycznego przepisu na slaw, który będzie towarzyszyć potrawie.

03:10

4. Maślany smażony kurczak - przygotowanie cz. 2

Smaż na głębokim tłuszczu, skropić i posypać dodatkami i przygotuj chrupiące chipsy z pikantnymi przyprawami.

03:07

5. Kiełbaski na puree - przygotowanie cz. 1

Poznaj składniki przed grillowaniem i przyprawianiem kiełbasek. Naucz się techniki jak uzyskać kremowe, miękkie puree.

03:38

6. Kiełbaski na puree - przygotowanie cz. 2

Przygotuj por i zredukowany bulion, a następnie smaż cebulę na głębokim tłuszczu, jako ostatnie składniki. Przejdź do łączenia składników, aby uzyskać ekskluzywny efekt zwykłego klasyka.