Nagrody
I miejsce Staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Primerba Cup 2017
II miejsce Mikser KitchenAid
III miesjce Profesjonalne noże DICK
Dla szkół laureatów Sous-vide i pakowarka Hendi
Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:
- I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.
Uczniowie przesyłają przepisy na danie główne, wraz ze zdjęciem, zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Podczas eliminacji wstępnych jury wybiera uczestników półfinału. - II etap: półfinał
24 zakwalifikowanych uczniów bierze udział w rywalizacjach półfinałowych, odbywających się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions. - III etap: finał
Do ścisłego finału przechodzi 12 uczniów, którzy walczyć będa o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej
Pierwszy półfinał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2017
Pierwszy półfinał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych już za nami. Poznaj nazwiska finalistów.