Menu

Uwaga!! Zmiana daty drugiego półfinału konkursu. Z przyczyn od nas niezależnych odbędzie się on 16 lutego 2017.

 

Znamy nazwiska pierwszych finalistów XIII edycji Młody Kreator Sztuki Kulinarnej!

18 stycznia odbył się pierwszy półfinał konkursu, kolejny odbędzie się 16 lutego 📣.  Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy 👍

Uczniowie mieli z zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional.

Zwycięzca konkursu wyjedzie na do restauracji uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2017.

Finaliści wyłonieni podczas pierwszych rozgrywek półfinałowych, kolejność przypadkowa:

  1. Tomasz Haczkowski - Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu
  2. Marika Karulak - Zespół Szkół Technicznych w Zbąszynku
  3. Dariusz Serkis - Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
  4. Joanna Palińska - Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
  5. Mateusz Ludwicki - Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
  6. Daniel Ogonowski - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej

Nad przebiegiem konkursu czuwało prestiżowe Jury w składzie:

  • Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury – Honorowy Prezes OSSKiC
  • Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań
  • Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
  • Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM GASTRO
  • Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa
  • Sebastian Krauzowicz- Executive Chef Copernicus Toruń Hotel
Jury półfinału MKSK 2017

 

Uczniom, którym nie udało się zakwalifikować do dalszych etapów konkursu dziękujemy za nadesłane zgłoszenia i zachęcamy do udziału w kolejnych edycjach konkursu.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza