Niezmiernie miło nam poinformować, że do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowały się 24 osoby. Uczestnicy podzieleni zostaną na dwa zespoły, które wezmą udział w rywalizacjach półfinałowych.
Pierwszy półfinał odbędzie się 18 stycznia 2017, kolejny 16 lutego 2017 w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej 43 w Poznaniu. Ostatecznie rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca 2017.
Pełna lista półfinalistów znajduje się poniżej, kolejność przypadkowa.
I półfinał - 18 stycznia 2017
- Tomasz Haczkowski - Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu
- Marika Karulak - Zespół Szkół Technicznych w Zbąszynku
- Dariusz Serkis - Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
- Bartosz Wicherek - Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
- Krzysztof Ozga - Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Bolesławcu
- Joanna Palińska - Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
- Mateusz Ludwicki - Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
- Konrad Wojeciechowski - Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących w Krakowie
- Bartosz Szczublewski - Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Miłosz Pluta - Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Szymon Wrzeszcz - Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznań
- Daniel Ogonowski - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
II półfinał - 16 lutego 2017
- Karolina Krzyżak - Technikum Lider w Lublinie
- Tomasz Siewierski - Technikum Lider w Lublinie
- Grzegorz Królik - Technikum Lider w Lublinie
- Kamila Formela - Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku
- Piotr Pezowicz - Zespół Szkół Gastronomicznych w Białystomstoku
- Karol Sosnowski - Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
- Beata Słomienna - Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
- Bartłomiej Brzozowski - Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawodawczego w Kościelcu
- Klaudia Kiełkowska - Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim
- Mateusz Kamiński - Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
- Mariusz Jasiński - Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku
- Kamil Piotrowski - Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
Lista rezerwowa: Patrycja Mandera - Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim
Przypominamy, że konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych.
Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.

