Zadaniem uczestników było przygotowanie 6 porcji dania głównego z indyka, z dodatkiem podrobów drobiowych oraz jednego z produktów linii Knorr Professional.
Rywalizacja budziła spore emocje wśród uczestników i ich opiekunów. Każdy chciał pokazać siebie z jak najlepszej strony. Jury pod przewodnictwem Tomasz Purola było bardzo miło zaskoczone wysokim poziomem przygotowanych potraw. Oceniający jurorzy oraz kucharze, którzy odwiedzili nas tego dnia, zwrócili szczególną uwagę na zaskakująco dużą ilość zastosowanych technik kulinarnych, szacunek do produktów, czy ciekawych dodatków użytych do przygotowania dań.
Lista finalistów
- Janik Kacper Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Jarmolski Tomasz Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej
- Giemska Wiktoria Branżowa Szkołą I stopnia Rzemiosła w Bydgoszczy
- Kasprzycki Emil Małopolska Szkoła Gościnności w Myśleniachach
- Klóska Aleksandra Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Miodowicz Klaudia Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Palińska Joanna Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
- Wiśniewski Dominik Zespół Szkół Hotelarsko Gastronomicznych w Warszawie
- Woźniak Arkadiusz Technikum „Lider” w Lublinie
- Filip Ziemiński Zespół Szkól Gospodarczych w Rzeszowie

Konkurs oceniało jury w składzie: przewodniczący Tomasz Purol, członkowie jury Robert Skubisz, Konrad Birek, Paweł Salamon, Marek Furczyk, Łukasz Daszyński.
W środę 21 listopada br. finaliści będą walczyć o miano najlepszego, a tym samym o staż w restauracji z gwiazdką Michelin, udział w finale konkursu dla profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oraz pamiątkową statuetkę Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.
Poniżej migawki z półfinału Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018






