Tematem konkursu jest danie główne z Indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.
Zachęcamy do udziału wszystkich uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Jest to doskonała okazja na rozwijanie swoich umiejętności oraz pasji do gotowania. Laureat konkursu otrzyma prestiżową nagrodę, którą jest staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.
Do konkursu można dołączyć wysłając zgłoszenie drogą mailową na adres: elzbieta.gizinska@unilever.com w terminie od 31.08.2018 r. do 01.10.2018 r.
Nagrody w konkursie
I miejsce Staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
II miejsce Mikser KitchenAid
III miejsce Profesjonalne noże Dick
Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:
- I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.
W terminie od 31.08.2018 r. do 01.10.2018 r. uczniowie przesyłają przepisy na danie główne, wraz ze zdjęciem. Zgłoszenia muszą pozozostać zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Na tym etapie jury wybiera uczestników półfinału. - II etap: półfinał
16 najciekawszych receptur bierze udział w rywalizacjach półfinałowych. Półfinał odbędzie się 24.10.2018 r. - III etap: finał
Do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Finał zostanie rozegrany 21.11.2018 r. o godzinie 9.00 w Poznaniu.

