Menu

Tematem konkursu jest danie główne z Indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.

Zachęcamy do udziału wszystkich uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Jest to doskonała okazja na rozwijanie swoich umiejętności oraz pasji do gotowania. Laureat konkursu otrzyma prestiżową nagrodę, którą jest staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.

Do konkursu można dołączyć wysłając zgłoszenie drogą mailową na adres: elzbieta.gizinska@unilever.com w terminie od 31.08.2018 r. do 01.10.2018 r. 

 

Nagrody w konkursie

I miejsce Staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

II miejsce Mikser KitchenAid

III miejsce Profesjonalne noże Dick

Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:

  • I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.
    W terminie od 31.08.2018 r. do 01.10.2018 r. uczniowie przesyłają przepisy na danie główne, wraz ze zdjęciem. Zgłoszenia muszą pozozostać zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Na tym etapie jury wybiera uczestników półfinału.
  • II etap: półfinał
    16 najciekawszych receptur bierze udział w rywalizacjach półfinałowych. Półfinał odbędzie się 24.10.2018 r.
  • III etap: finał
    Do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestnikówktórzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Finał zostanie rozegrany 21.11.2018 r. o godzinie 9.00 w Poznaniu.

 

Regulamin

Regulamin

Regulamin Konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Pobierz
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza