21 listopada 2018 roku w Akademii Chefmanship Unilever Food Solutions odbył się XIV finał konkursu dla uczniów szkół o profilu gastronomicznym.
Uczniowie mieli za zadanie przygotować 6 porcji dania głównego z indyka z dodatkiem podrobów drobiowych oraz minimum jednego produktu Knorr Professional.
Dzięki transmisji na żywo, którą mogliśmy oglądać na kanale facebook od samego rana aż do ogłoszenia wyników finalistom kibicowały całe szkoły, rodziny i przyjaciele.



Młodzi kucharze przygotowali dania na bardzo wysokim poziomie. Uczniów oceniało profesjonalne jury, które było bardzo mile zaskoczone ilością zastosowanych technik kulinarnych, ciekawym połączeniem składników, bardzo dobrym przygotowaniem technicznym i organizacyjnym a najważniejsze doskonałym wyczuciem smaku.


Na podium stanęły na
I miejscu Klaudia Miodowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
II miejscu Aleksandra Klóska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
III miejscu Wiktoria Giemska z Branżowej Szkoły I Stopnia Rzemioła w Bydgoszczy


Już niebawem laureatka wyjedzie na tygodniowy staż do restauracji z gwiazdką Michelin.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i ich trenerom.
Dziękujemy jurorom oraz sponsorom nagród.
