Menu

03:57

1. Noże

Różne noże służą różnym celom. Dowiedz się jakie są ich rodzaje i do czego możesz je wykorzystać

05:52

2. Sprzęt do cięcia

Noże to nie jedyne narzędzia tnące, jakie znajdziesz w kuchni. Przyjrzymy się innym sprzętom do cięcia i środkom ostrożności, jakie należy podjąć podczas ich używania.

04:51

3. Przenoszenie i czyszczenie noży

Utrzymywanie noży wolnych od bakterii i umiejętność posługiwania się nimi to kluczowa wiedza. Pamiętaj o tych punktach, aby uniknąć obrażeń i zachować bezpieczeństwo żywności.

03:36

4. Bezpieczne korzystanie ze sprzętu

Kluczem do zachowania bezpieczeństwa w kuchni jest umiejętność prawidłowego korzystania ze sprzętu. Postępuj zgodnie z tymi czterema procesami, aby Ci pomóc.

07:00

5. Bezpieczne czyszczenie sprzętu

Po użyciu sprzętu należy go umyć. Dowiedz się, jak czyścić sprzęt i jak używać właściwych środków chemicznych, we właściwy sposób.

03:45

6. Bezpieczne przechowywanie sprzętu

Prawidłowe przechowywanie sprzętu ma wiele zalet. Dowiedz się, jakie one są i jak pomagają zwiększyć wydajność w kuchni.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza