This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

1. Wprowadzenie do zero-waste
W tym filmie szef kuchni Thais Gimenez wprowadzi Cię w temat menu zero-waste - nowego sposobu patrzenia na gotowanie, którego celem jest inteligentne i pomysłowe wykorzystanie składników, zmniejszenie marnotrawstwa i zwiększenie zysków. Niskie zużycie surowców to więcej niż tylko trend, to nowa perspektywa, która pozostaje na stałe.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

2. Wolno gotowany boczek wieprzowy z purée z kalafiora
W tym filmie nauczysz się, jak przygotować pyszne danie z wolno duszonym boczkiem wieprzowym w stylu azjatyckim z purée z kalafiora, razem z szefem kuchni Craigiem Elliottem. To danie wykorzystuje bogaty w smak boczek wieprzowy, tańszy rodzaj mięsa. Połączony z dynią, kalafiorem i jabłkami tworzy doskonałe danie na jesień, które minimalizuje marnotrawstwo surowców.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

3. Układanka z mezze cz.1
Dowiedz się, jak przygotować Układankę z Mezze z szefową kuchni Joanne Limoanco Gedrano, czyli ciecierzycowy gofr z mutabal, hummusem z awokado, galaretką z buraków i mikrozieleniną. W pierwszej części, szefowa Joanne opowie o składnikach i pokaże, jak przygotować ciasto na ciecierzycowego gofra.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

4. Układanka z mezze cz.2
W drugiej części szefowa kuchni Joanne kończy przygotowywać Układankę z Mezze. Pokaże Ci, jak zrobić mutabal (dip z bakłażana i tahini), galaretkę z pozostałego soku z marynowanych buraków oraz jak udekorować potrawę suszonymi skórkami ciecierzycy, mikrozieleniną i marynowanymi burakami. Następnie pokaże, jak stylowo podać mezze.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

5. Bruschetta z orkiszu z fermentowanym pomidorem pomarańczowym
W tym filmie szef kuchni Ronald Van-der-Laars nauczy Cię, jak przygotować bruschettę w duchu zero-waste z orkiszu z pomarańczowymi pomidorami poddanymi fermentacji. Pokaże, jak odwodnić pomidory, wędzić mozzarellę bufala na zimno i jak podać bruschettę na pełnoziarnistym chlebie.