+

Mus czekoladowy

Karmelizowane orzechy

  • Miód 30 g
  • Cukier 30 g
  • Orzechy włoskie, połówki 50 g

Karmelizowane migdały

  • Migdały (płatki) 40 g
  • Cukier 40 g

Frużelina z pieprzem

  • Frużelina wiśniowa 300 g
  • Pieprz zielony w zalewie 30 g

Jogurty kokosowy

Postument

  • Ciemny biszkopt 1 arkusz
  • Wiśniówka 100 ml

Dekoracja

  • Tajska bazylia do dekoracji
  1. Mus czekoladowy

    • Ubij Ramę Cremefine 31%, dodaj mus czekoladowy i ubijaj do kremowej konsystencji.
  2. Karmelizowane orzechy

    • Miód i cukier karmelizuj do uzyskania ciemnozłotego koloru, dodaj połówki orzechów, wymieszaj i wyjmij je na pergamin.
  3. Karmelizowane migdały

    • Migdały i cukier umieść na patelni i lekko karmelizuj, mieszając od czasu do czasu. Przełóż na pergamin do wystygnięcia.
  4. Frużelina z pieprzem

    • Pieprz wypłucz i gotuj kilka minut w wodzie, odsącz, wypłucz w zimnej wodzie i połącz z frużeliną.

  5. Jogurty kokosowy

    • Jogurt połącz z mlekiem kokosowym.
  6. Postument

    • Z biszkoptu wytnij prostokąty, skrop wiśniówką.

  7. Dekoracja

    • Mus czekoladowy wyporcjuj na biszkoptach.
    • Ułóż kompozycję z karmelizowanych orzechów i migdałów. Uzupełnieniem deseru będzie frużelina i kontrastujący z nią kolorystycznie kokosowy jogurt.
    • Udekoruj listkiem tajskiej bazylii.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto