Menu

Składniki

+

Wykonanie

  • Ser żółty Edamski 1.2 kg
  • Mąka pszenna 50.0 g
  • Jaja 4.0 szt.
  • Bułka tarta 50.0 g
  • Frytki - cząstki ziemniaków w kształcie łódek 2.0 kg

Sos tatarski


...

Przygotowanie

  1. Wykonanie

    • Ser pokrój w plastry o grubości 2-3 cm. 
    • Zanurz w wodzie, a następnie obtocz w mące. 
    • Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, powtórz panierowanie. Aby ser nie wyciekał, zwróć uwagę na boki i narożniki – powinny być dokładnie opanierowane. 
    • Smaż w temperaturze 160ºC do uzyskania złocistego koloru.
  2. Sos tatarski

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania
  3. Podanie

    • Smażony ser podawaj z sosem tatarskim i miksem sałat.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza