Produkty The Vegetarian Butcher dla szefów kuchni | Unilever Food Solutions

The Vegetarian Butcher Jak Burger 

W The Vegetarian Butcher kochamy burgery! Dlatego stworzyliśmy wegetariański kotlet o wyraźnej strukturze mięsa. Soczysty jak oryginał, mięsny w smaku, błyskawiczny w przygotowaniu.

Wystarczy go usmażyć lub zgrillować, a następnie podać w bułce z ulubionymi dodatkami, by zachwycić swoich gości. 

The Vegetarian Butcher Jak HotDog

Parówka do hot doga, która łączy tradycyjny smak i niepowtarzalną fakturę z nowoczesnym podejściem do unikania mięsa – jesteśmy na tak! Całkowicie roślinną kiełbaskę wystarczy podgrzać i umieścić w chrupiącej bułce z dodatkami. Pychota.

The Vegetarian Butcher Jak Kurczak 

Sztandarowy produkt The Vegetarian Butcher. Miłośnicy kuchni nie czują różnicy względem tradycyjnego mięsa, a entuzjaści mięsa mówią, że smakuje jak kurczak bardziej niż… kurczak.

Wystarczy podsmażyć go na patelni, by użyć we wszystkich potrawach, w których aktualnie mięso kurczaka gra ważną rolę – na przykład w letnich sałatkach, tajskich curry czy daniach z woka.

The Vegetarian Butcher Jak Nuggetsy

Świeżo wykluta wegańska przekąska, która smakuje jeszcze lepiej niż wersja z mięsem zwierzęcym. Uwielbiają ją dzieci, podjadają je dorośli, a zwłaszcza miłośnicy mięsa. Dostałaby nawet aprobatę prof. Roberta C. Bakera z Cornell University, który w latach 50. XX wieku wymyślił nuggetsy.

The Vegetarian Butcher Jak Mielone 

Oto mielone, które zachowuje jędrność nawet podczas długiego gotowania w sosie. Jest tak wszechstronne, jak jego mięsny odpowiednik – sprawdzi się w sosie bolońskim w spaghetti lub w lasagne, w zapiekance pasterskiej oraz azjatyckich daniach z woka.

The Vegetarian Butcher Jak Klopsiki 

Klopsiki, które uwielbiają mali i duzi entuzjaści mięsa! Można podać je na dziesiątki sposobów: w sosie pomidorowym z makaronem, w bagietce z warzywami i lekkim dressingiem, w towarzystwie frytek lub ziemniaków, a nawet jako samodzielną przekąskę.

The Vegetarian Butcher Jak Kiełbaski 

Kiełbaski Little Willies mogą z powodzeniem stanąć w szranki z mięsnymi odpowiednikami i wygrać nie tylko w kategorii smaku i konsystencji, ale też mniejszego wpływu na środowisko i dbałości o zwierzęta oraz ludzkie zdrowie.

Usmażone lub zgrillowane, stanowią świetny dodatek do śniadania. Dobrze odnajdują się na pizzy, podane z frytkami czy w bagietce.