Wspieramy szefów kuchni
Rosnący trend fleksitarianizmu – zmniejszenia spożycia mięsa na rzecz opcji roślinnych – wyraźnie zmienia oblicze gastronomii. Oczekiwania względem szefów kuchni w zakresie serwowania dań bezmięsnych stają się niezwykle wysokie.
Chcemy wesprzeć szefów kuchni w tej zmianie poprzez dostarczanie roślinnego mięsa, które w perfekcyjny sposób oddaje wyjątkową teksturę i smak kurczaka, wołowiny i wieprzowiny oraz pozwala na ich łatwe zastąpienie w daniach wegetariańskich.
Dzięki produktom The Vegetarian Butcher szefowie kuchni mogą w łatwy sposób zmienić tradycyjne potrawy na bezmięsne. Wystarczy podmienić kurczaka w sałatce na Jak Kurczak, tradycyjną parówkę na Jak HotDog czy klasyczny kotlet na Jak Burger, aby umożliwić gościom delektowanie się ulubionymi daniami bez kompromisów w kwestii smaku.
Wykluczamy zwierzęta z procesu produkcji żywności
Niegdyś konie ciągnęły powozy i pługi. Dziś jest to przeszłością – udało nam się zastąpić ich trud silnikami ciągników i samochodów, dzięki czemu zwierzęta otrzymały na nowo wolność.
Naszym celem jest dokonanie tego samego w gastronomii. Poprzez dostarczanie mięsa roślinnego równie smacznego co zwierzęce, chcemy możliwie zupełnie wykluczyć zwierzęta z produkcji żywności i pozwolić, by żyły w zgodzie ze swoimi naturalnymi potrzebami.
Zmniejszamy ślad węglowy
Chów i hodowla zwierząt mają znacząco negatywny wpływ środowisko. Utrzymywanie bydła odpowiada za ogromne emisje metanu i gazów cieplarnianych; przemysłowe hodowle zanieczyszczają wodę i glebę w swojej okolicy; fermy drobiu wpływają na czystość powietrza – tak bardzo, że może to mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie.
Nasze roślinne mięso jest wolne od tych czynników degradujących środowisko. Tworzymy je głównie z soi, dzięki czemu mają niewielki ślad węglowy w porównaniu z tradycyjnym mięsem.