Dwie nuty smakowe Esencji Knorr Professional
Oto dwie poręczne butelki zawierające wyraziste nuty smakowe: Cytrusowa i Dymna. Poznaj ich niesamowite możliwości!
Esencja Cytrusowa Knorr Professional
Z naturalnymi składnikami/bez dodatku barwników/bez dodatku glutaminianu sodu/bez dodatku konserwantów/produkt bezglutenowy/bez laktozy/wegański
OPIS
Wzbogaca potrawy o świeży aromat mandarynek, perskiej limonki i egzotycznego yuzu.
KLUCZOWE SKŁADNIKI
Skoncentrowany sok z mandarynki
Do przygotowania 1 kg koncentratu zużywamy aż 9 kg mandarynek, dzięki czemu wystarczy kilka kropli, aby nadać daniu niesamowity aromat cytrusów.
Skoncentrowany sok z perskiej limonki
Sok z limonek wyciskamy i od razu mrozimy, by zachować jego pełnię smaku i piękny kolor. Jeden kilogram koncentratu to aż 7 kg limonek.
Sok z yuzu
Yuzu ściągamy z lokalnych farm w Korei Południowej, gdzie mają najlepsze warunki do rozwoju. W jednym kilogramie soku znajduje się nawet 15 owoców yuzu.
Naturalny ekstrakt z cytryny
UŻYJ DO
- grillowanych owoców morza i ryb
- grillowanego kurczaka
- ceviche
- tatara z łososia
- deserów i lemoniady
Esencja Dymna Knorr Professional
Z naturalnymi składnikami/bez dodatku barwników/bez dodatku glutaminianu sodu/bez dodatku konserwantów/produkt bezglutenowy/bez laktozy/wegański
OPIS
Nadaje złożony, wędzony aromat smażonym i pieczonym mięsom oraz warzywom. W mniejszych dawkach zapewnia potrawom głęboki, ciepły smak.
KLUCZOWE SKŁADNIKI
Purée z pieczonej cebuli
Cebulę nawet przez godzinę pieczemy w wysokiej temperaturze, a następnie szybko mrozimy, by zachować jej piękny kolor i wyraźny smak.
Wędzony cukier
Cukier topimy i wędzimy naturalnym drewnem – między innymi klonowym, dębowym i wiśniowym. Dzięki temu uzyskujemy głęboki, karmelowy smak.
UŻYJ DO
- smażonych steków i burgerów
- smażonego lub grillowanego łososia
- autorskiego sosu BBQ
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni