Grill
Przygotuj się na grillowy sezon w Twojej restauracji!
-
Grill
Jak przyprawić warzywa z grilla?
Grillowane warzywa to prawdziwa uczta. Wystarczy odpowiedni czas grillowania oraz przyprawy, aby błyskawicznie uzyskać pełnię s...
-
Grill
Przygotowanie mięsa na grilla
Marynować czy nie? Solić przed grillowaniem czy po? Na te pytania szefowie kuchni poszukują odpowiedzi, by zgrillować wyjątkowo...
-
Grill
Grillowanie ryb i owoców morza. Czasy grillowania i temperatury wewnętrzne
Grillowane ryby i owoce morza to alternatywa dla tradycyjnych mięs z grilla, które nie trafiają w gusta wszystkich gości – tych...
-
Grill
5 pomysłów na owoce z grilla
Sezon grillowy przed nami. Jeśli zastanawiasz się, czym możesz zaskoczyć swoich gości, dobrze trafiłeś. Oto krótki poradnik, ja...
-
Grill
Bezmięsny grill - jak grillują vege/vegan
Sezon na grilla zbliża się wielkimi krokami, długo wyczekiwany zarówno przez fanów mięsa, jak i wegan i wegetarian. Wegetariańs...
-
Grill
Barbecue – grill, czy nie grill? Oto jest pytanie!
Słowo barbecue często mylnie stosowane jest jako synonim grillowania. Wbrew powszechnej opinii nie ma z nim wiele wspólnego. Cz...
-
Grill
Burgery w menu - trendy i inspiracje
Burgery w tradycji kulinarnej to przede wszystkim Stany Zjednoczone, gdzie ówcześnie najpopularniejszą formą restauracyjną był ...
-
Grill
Grill - fakty i mity
Wielokrotnie zdarza się, że grill utożsamiany jest z barbeque, bez zauważania jakichkolwiek różnic w obu technikach kulinarnych...
-
Grill vs BBQ. Co je różni?
GrillObie są technikami kulinarnymi polegającymi na pieczeniu produktów na żywym ogniu. A jednak stosuje się je do innych potraw i uzyskuje inne efekty.
-
Wskazówki i porady dotyczące grillowania
GrillGrillowanie to rzemiosło, w którym każdy detal ma znaczenie. Poniżej znajdziesz porady naszych szefów kuchni, dzięki którym grillowanie będzie łatwiejsze i jeszcze bardziej przyjemne.
-
Grillowanie no waste
GrillDania z grilla cieszą się wielką popularnością i mogą zwiększyć ilość gości w Twojej restauracji. Mimo to, mogą przynieść straty jeśli nie uda się ograniczyć odpadów, których podczas grillowania powstaje wiele.
-
Mobilny grill - food trucki
GrillW przestrzeni miejskiej coraz silniej swoją obecność zaznaczają food trucki. To utrzymujący się od kilku lat trend, który z każdym rokiem zaskakuje pod względem kulinarnym miłośników dobrego jedzenia. W nadchodzącym sezonie pora na mobilny... grill!
-
Jak grilluje się na całym świecie?
GrillOdkryj sposoby grillowania z różnych stron świata i w odmiennych kulturach.
-
Plating dań z grilla
GrillPapierowa tacka z kiełbasą, kleksem z musztardy i białym chlebem sprawdzi się raczej tylko podczas festynów. Aby podczas cateringu dania z grilla zachwyciły gości, powinny być podane w wyjątkowy sposób. Oto kilka podpowiedzi.
-
Wyróżnij swoje dania z grilla z naszą infografiką "Czas na grilla - sosy"
GrillChcesz zaskoczyć swoich gości niepowtarzalnymi daniami z grilla? Dowiedz się jakie sosy możesz łatwo przygotować w swojej restauracji, aby wzbogacić smak przyrządzanych potraw.
-
Lekkie grillowanie: Edycja wegańska
GrillZdrowy i kolorowy grill, którego aromat zachwyci gości – to możliwe! Poznaj kilka porad dotyczących grillowania warzyw i podawania sałatek, dzięki którym zadowolisz gości szukających lekkich potraw z grilla.
-
Grillowanie na śniadanie
GrillW ścisłej czołówce kulinarnych trendów na rok 2018 są śniadania z... grilla. I choć posiłek na start z rusztu nie jest popularny na całym świecie, szefowie kuchni komponują menu śniadaniowe w swoich restauracjach, sięgając po międzynarodowe inspiracje z grilla.
-
Techniki grillowania na świecie
GrillKulinarne techniki z całego świata są silnie zakorzenione w konkretnej tradycji, nie inaczej jest z grillowaniem. W zależności od rodzaju produktu na ruszcie, poddaje się go różnym technikom grillowania. Które z nich są uniwersalne, a które specjalistyczne?
-
Grill - klasyka vs nowoczesność
GrillPoczątki grillowania można oprzeć na powiedzeniu „nie ma dymu bez ognia” i tak w istocie jest. Grill to nie tylko amerykańska klasyka zakorzeniona w kulturze, ale także prężna ewolucja i mnóstwo wpływów z kuchni świata.
-
Grill - najlepsze kawałki mięsa
GrillSpróbujmy na chwilę odejść od klasyki, do której zawsze się odwołujemy i pozwólmy sobie na coś kompletnie innego, nowego, czego jeszcze nie było.
-
Grill bez sałatki to nie grill. Rodzaje sałatek na grilla i przepisy
GrillNieodłącznym elementem grilla są sałatki. To świetny komponent grillowanych potraw, dzięki któremu konkretne pozycje z sezonowego menu zyskają charakter.
-
Akcesoria do grilla w profesjonalnej kuchni
GrillChoć istnieje wiele różnych rodzajów grilla, jego dobór w dużej mierze zależy od indywidualnych preferencji oraz możliwości. Jak zatem wybrać profesjonalny sprzęt do swojej kuchni?
-
Czas na grilla – pobierz broszurę z przepisami i zacznijmy razem sezon!
GrillPobierz naszą broszurę i zainspiruj się najnowszymi trendami na nadchodzący sezon grillowy. Sprawdź, jak połączyć smaki na ruszcie i skomponować oryginalne menu dla Twoich gości.
-
Pobierz naszą infografikę o globalnych trendach w grillowaniu
GrillZastanawiasz się jak będzie wyglądać grillowanie w 2018 roku? Przeczytaj o najważniejszych trendach związanych z grillowaniem na świecie. Inspiracje kuchniami świata dotarły także na grilla!
Polecane produkty (12)
Dodano do listy
Nie udało się dodać do listy
Usunięto z listy
Nie udało się usunąć z listy
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności