Pachamanca to tradycyjne danie peruwiańskie. Mięso jagnięce, wieprzowe lub kurze marynuje się w mieszance przypraw i piecze na gorących kamieniach. Zobacz, jak szef kuchni Pio Vasquez de Velasco z El Huacatay przygotowuje marynatę do mięs, używając obranej papryki, zmiksowanej z octem i musztardą. Inne warzywa, jak ziemniaki, zielone fasolki limeńskie, słodkie ziemniaki, maniok (kassawa), kukurydza, tamales i chili też mają swój udział podczas pieczenia.

Zobacz jak szef kuchni Pio Vasquez de Velasco prezenstuje swój unikalny sposób na przyrządzenie tego dania!

 

Pachamanca

01:58

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.