Inspirujący spacer przez targ Gwangjang, najstarszy targ uliczny w Seulu, aby znaleźć błękitne kraby marynowane w soi, małe kraby z pastą z czerwonej papryki, kapuściane kimchi, kimchi ze świeżego ogórka i kimchi z rzodkwi, a także koreańskiego tatara yukhoe. Wersja koreańska podobna jest do tatara francuskiego, ale doprawiana soją, cukrem, solą, olejem sezamowym, dymką, tartym czosnkiem, nasionami sezamu, czarnym pieprzem i pokrojoną w słomkę gruszą chińską, podawana z surowym jajkiem na wierzchu.

Obejrzyj film i przenieś się do odległego Seulu, gdzie poznasz wyjątkową różnorodnośc kuchni koreańskiej.

Targ Gwanjang w Seulu

00:43

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.