Kimchi ze świeżego ogórka to jeden z setek różnych rodzajów koreańskiego kimchi. Ten akurat najlepiej podawać latem. Używa się do niego mieszanki z siekanego szczypiorku, kawałków czerwonej papryki, sosu z anchois, tartego czosnku, kleiku ryżowego, mielonych krewetek i prażonych nasion sezamowych, którymi nadziewa się kiszone ogórki. W kimchi używa się procesu fermentacji, by zmieniać warzywa w unikalne dania.
Obejrzyj poniższy film i zobacz jak przygotować ten popularny koreański przysmak.
Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA
Polecany przepis
Sałatka ze sfermentowanego kimchi
Sprawdź przepis
Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka z kiszonych warzyw. Najczęściej wykorzystuje się do niej kapustę pekińską lub Bok Choy.
Polecane produkty
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności
Masz już konto?
Zaloguj się tutaj