Koreańskie barbecue składa się z cienko krojonych plastrów wołowiny (polędwica, łata, mostek lub antrykot), które grilluje się na grillu gazowym lub węglowym. Do mięsa często dodaje się ząbki czosnku w oleju sezamowym, owinięte w sałatę, z ostrym dipem i tartą cebulą dymką.
Jesteś ciekawy jak wygląda tradycyjne koreańskie bbq? Zobacz poniższy film!
Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA
Polecany przepis
Omlet koreański Haemul Paejon
Sprawdź przepis
Koreański omlet z owocami morza i zieloną cebulką to jedno z ulubionych dań w Korei. Prosty w przygotowaniu, stanowi doskonałą przekąskę podczas większych spotkań i imprez – nie zapomnij do niego przygotować sosu, dopełni on całości.
Polecane produkty
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności
Masz już konto?
Zaloguj się tutaj