Spróbuj tej przewrotnej wersji klasycznego deseru. Napełnij ciasto ptysiowe majonezem, połączonym z musztardą pełnoziarnistą i musztardą Dijon. Na tym ułóż warstwę plasterków usmażonej wołowiny, sera Roquefort, chipsów ziemniaczanych, dojrzałych pomidorów i kiszonych ogórków. Albo napełnij ciasto ptysiowe majonezem z kaparami i koperkiem, na tym połóż gotowanego homara, kawior wasabi i udekoruj.

01:35

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Polecany przepis

Ciasto miodowe w odsłonie mille-feuille przeplatane masami czekoladowo-orzechową i śmietanową z ganache i galaretką miodową

Tradycyjne wschodnie ciasto przygotowane w stylu francuskim. Deser ten został wzbogacony o białą i mleczną czekoladę. Ciekawym akcentem było dodanie maku i sprowadzenie miodu do postaci galaretki.

Sprawdź przepis

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto