Nagrody

I miejsce Staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Primerba Cup 2017

II miejsce Mikser KitchenAid

III miesjce Profesjonalne noże DICK

Dla szkół laureatów Sous-vide i pakowarka Hendi

Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:

  • I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.
    Uczniowie przesyłają przepisy na danie główne, wraz ze zdjęciem, zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Podczas eliminacji wstępnych jury wybiera uczestników półfinału.
  • II etap: półfinał
    24 zakwalifikowanych uczniów bierze udział w rywalizacjach półfinałowych, odbywających się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions. 
  • III etap: finał
    Do ścisłego finału przechodzi 12 uczniówktórzy walczyć będa o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej

     

sponsorzy