21 listopada 2018 roku w Akademii Chefmanship Unilever Food Solutions odbył się XIV finał konkursu dla uczniów szkół o profilu gastronomicznym.

Uczniowie mieli za zadanie przygotować 6 porcji dania głównego z indyka z dodatkiem podrobów drobiowych oraz minimum jednego produktu Knorr Professional.

Dzięki transmisji na żywo, którą mogliśmy oglądać na kanale facebook od samego rana aż do ogłoszenia wyników finalistom kibicowały całe szkoły, rodziny i przyjaciele.

Młodzi kucharze przygotowali dania na bardzo wysokim poziomie. Uczniów oceniało profesjonalne jury, które było bardzo mile zaskoczone ilością zastosowanych technik kulinarnych, ciekawym połączeniem składników, bardzo dobrym przygotowaniem technicznym i organizacyjnym a najważniejsze doskonałym wyczuciem smaku.

Na podium stanęły na

I miejscu  Klaudia Miodowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

II miejscu Aleksandra Klóska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

III miejscu Wiktoria Giemska z Branżowej Szkoły I Stopnia Rzemioła w Bydgoszczy

Już niebawem laureatka wyjedzie na tygodniowy staż do restauracji z gwiazdką Michelin.

Gratulujemy wszystkim uczestnikom i ich trenerom.

Dziękujemy jurorom oraz sponsorom nagród.

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto