Menu

Czym są Primerby Knorr Professional? To zioła i przyprawy konserwowane w olejach roślinnych wraz z solą. Zapewniają bogaty, skoncentrowany aromat przez cały rok. Można je stosować zarówno do zimnych, jak i ciepłych aplikacji, we wszystkich etapach gotowania. Jakie rodzaje Primerb warto mieć w swojej kuchni?

Primerby ziołowe – smak świeżych ziół zakonserwowany w oleju i paście

Popularne Primerby z jednorodnych ziół są niezwykle wszechstronne. Primerba bazyliowa Knorr Professional świetnie sprawdza się we wszystkich włoskich daniach: zupach, winegretach i sosach sałatkowych, makaronach i zapiekankach makaronowych, pizzach, owocach morza i mięsach. Doda na przykład świeżego aromatu kremowi z pomidorów, pięknego koloru caprese oraz podbije smak sosu do pasty czy gnocchi, jak w naszym przepisie na gnocchi z maślanym sosem pomidorowym i oliwkami.

Za to Primerbę tymiankową Knorr Professional możesz stosować nie tylko w kuchni francuskiej. Aromat tymianku świetnie komponuje się z naszą rodzimą kuchnią, a także z daniami kuchni węgierskiej, hiszpańskiej czy greckiej. Bogaty i intensywny smak tymianku warto również wykorzystać we wszelkich gorących daniach takich jak zupy, makarony czy pieczone warzywa oraz jako dodatek do dipów, sosów vinaigrette czy marynat lub farszy.

Primerby włoskie i francuskie

Gotowe mieszanki ziół mają szereg zalet: świetnie nadają się do mniejszych kuchni, gdyż nie wymagają trzymania wielu jednorodnych ziół, ale też dla dużych zespołów w zabieganych kuchniach, w których liczy się czas i efektywność. Dzięki nim zawsze uzyskasz doskonały, wielowymiarowy smak potraw i wspaniały aromat.

Do dań kuchni włoskiej doskonale sprawdzą się trzy produkty: Primerba włoska Knorr Professional, Primerba pesto Knorr Professional i Primerba czerwone pesto Knorr Professional.

Primerby włoskie i francuskie

Primerbę włoską Knorr Professional możesz użyć do makaronów, pizzy i mięs przygotowywanych we włoskim stylu. Primerba pesto Knorr Professional oraz Primerba czerwone pesto Knorr Professional świetnie sprawdzą się w sosach do makaronów, zupach kremach oraz sosach sałatkowych. Recepturę doskonałego winegretu z Primerbami znajdziesz w przepisie na wegańską sałatkę z sosem vinaigrette z zielonym pesto.

Natomiast Primerba prowansalska Knorr Professional łączy w sobie majeranek, tymianek, rozmaryn, bazylię i czosnek. Niezwykle wyważona mieszanka ziół pozwala na doprawienie tradycyjnych zup (na przykład cebulowej), pieczonych i smażonych mięs oraz sosów do nich, a także składników farszów i nadzień.

prowansalska Knorr Professional

Pasty Primerba: czosnkowa, z pieczonej cebuli i grzybowa

Wyobraź sobie, że nie musisz już nigdy siekać i rozgniatać czosnku, karmelizować cebuli do sosów czy walczyć o głęboki grzybowy aromat zupy? Tak, to wszystko jest możliwe dzięki trzem Primerbom.

Primerba czosnkowa Knorr Professional to pasta z czosnku konserwowana w olejach roślinnych z solą. Ten sposób dodania czosnku do potraw zdecydowanie ułatwia i przyspiesza procesy w kuchni, a jego uniwersalność sprawia, że znajdzie swoje zastosowanie w każdym lokalu. Bez czosnku trudno wyobrazić sobie nie tylko europejskie dania, ale też bliskowschodnie, indyjskie, chińskie, tajskie czy meksykańskie. Żadna kuchnia się bez niego nie obejdzie!

Pasty Primerba: czosnkowa, z pieczonej cebuli i grzybowa

Szefowie kuchni doceniają też zalety Primerby z pieczonej cebuli Knorr Professional, która błyskawicznie dodaje do potrawy umamiczny smak i aromat. Świetnie sprawdza się w sosach i zupach, marynatach do mięs, pasztetach, farszach i zapiekankach oraz w daniach regionalnych, takich jak pierogi czy kartacze.

Niezwykłą wartość posiada też Primerba grzybowa Knorr Professional. Charakteryzuje się skoncentrowanym aromatem grzybów, który podbije grzybowy smak każdego dania: sosu, gulaszu czy pierogów. Nasi szefowie kuchni dodają odrobinę do smażonych grzybów, by wzmocnić ich smak, a następnie używają w daniach z mięsem czy w sałatkach, na przykład w sałatce z łososia i grzybów z buraczkowym dressingiem.

Primerby Knorr Professional to jeden z naszych najpopularniejszych produktów dla profesjonalnej gastronomii, który pozwala optymalizować procesy i serwować naprawdę smaczne dania. Szkoda nie spróbować!

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza