This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Wprowadzenie
Szef kuchni Maritz z Longridge Wine Estate przedstawia menu pełne sezonowych produktów z organicznego ogrodu restauracji. Naucz się gotować dwa dania inspirowane południowoafrykańską kuchnią — grillowaną ośmiornicę i ciasto polentowo-pistacjowe — korzystając ze składników z własnego ogrodu.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Koncepcja
Szef kuchni Maritz dzieli się wizją restauracji — koncepcja z ogrodu na stół skupia się na organicznym gotowaniu i zrównoważonym podejściu.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Ośmiornica — gotowanie — część 1
Zapoznaj się z technikami opiekania ośmiornicy, przyrządzania chutney, ciasta z krakersów i sosów salsa — wszystko to znajdziesz w części 1.
Poznaj najważniejsze wskazówki dotyczące przypraw i grillowania ośmiornicy, jednocześnie przygotowując świeże i sezonowe dodatki.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Ośmiornica — nakładanie na talerz — część 2
Część 2 jest poświęcona nakładaniu wszystkich składników na talerz: bazy chutney, ośmiornicy, salsy i ciasta z krakersów z ozdobą w postaci szerokich pędów fasoli.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Wegańskie ciasto polentowo-pistacjowe — przygotowanie — część 1
To proste ciasto nie pomija tekstur ani smaków. Dowiedz się, jak przygotować bazę bez pszenicy i nabiału oraz stosować poszczególne składniki, takie jak skórka z cytryny, pistacje, oliwa z oliwek i migdały.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Wegańskie ciasto polentowo-pistacjowe — składniki — część 2
Szef kuchni Maritz wyjawia jeden z najważniejszych składników deseru — gujawę. Połączenie gujawy z kardamonem, wanilią, laskami cynamonu i winem Chandon Blanc umożliwia przygotowanie pysznego syropu i puree. Dodać można również jogurt kokosowy i podsmażone kawałki kokosa.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Wegańskie ciasto polentowo-pistacjowe — nakładanie na talerz — część 3
Połącz wszystkie składniki, tworząc ciasto biszkoptowe z dodatkiem syropu, kawałków kokosa i syfonowanego jogurtu kokosowego.
Akademia UFS