Z ogrodu na stół | Unilever Food Solutions

01:32

Wprowadzenie

Szef kuchni Maritz z Longridge Wine Estate przedstawia menu pełne sezonowych produktów z organicznego ogrodu restauracji. Naucz się gotować dwa dania inspirowane południowoafrykańską kuchnią — grillowaną ośmiornicę i ciasto polentowo-pistacjowe — korzystając ze składników z własnego ogrodu.

01:47

Koncepcja

Szef kuchni Maritz dzieli się wizją restauracji — koncepcja z ogrodu na stół skupia się na organicznym gotowaniu i zrównoważonym podejściu.  

04:23

Ośmiornica — gotowanie — część 1

Zapoznaj się z technikami opiekania ośmiornicy, przyrządzania chutney, ciasta z krakersów i sosów salsa — wszystko to znajdziesz w części 1.
Poznaj najważniejsze wskazówki dotyczące przypraw i grillowania ośmiornicy, jednocześnie przygotowując świeże i sezonowe dodatki. 

02:18

Ośmiornica — nakładanie na talerz — część 2

Część 2 jest poświęcona nakładaniu wszystkich składników na talerz: bazy chutney, ośmiornicy, salsy i ciasta z krakersów z ozdobą w postaci szerokich pędów fasoli.   

03:05

Wegańskie ciasto polentowo-pistacjowe — przygotowanie — część 1

To proste ciasto nie pomija tekstur ani smaków. Dowiedz się, jak przygotować bazę bez pszenicy i nabiału oraz stosować poszczególne składniki, takie jak skórka z cytryny, pistacje, oliwa z oliwek i migdały.  

01:45

Wegańskie ciasto polentowo-pistacjowe — składniki — część 2

Szef kuchni Maritz wyjawia jeden z najważniejszych składników deseru — gujawę.  Połączenie gujawy z kardamonem, wanilią, laskami cynamonu i winem Chandon Blanc umożliwia przygotowanie pysznego syropu i puree. Dodać można również jogurt kokosowy i podsmażone kawałki kokosa.

02:11

Wegańskie ciasto polentowo-pistacjowe — nakładanie na talerz — część 3

Połącz wszystkie składniki, tworząc ciasto biszkoptowe z dodatkiem syropu, kawałków kokosa i syfonowanego jogurtu kokosowego.